זוכרים שלפני כמה חודשיים הסתובבה שמועה שלקוחות הבנקים זכאים להחזר של 2,500 ש"ח בגין פשרה בתביעה ייצוגית על תיאום עמלות בין הבנקים. הייתה לנו שבת שלמה לפנטז, אבל במהירה ניפצו לנו את החלום הפיננסי, והתברר שלא כצעקתה. ההחזר שמגיע הוא כנראה כמה שקלים בודדים.
אבל, לאחרונה דווקא פורסמו כמה שינויים שעשויים לחסוך לרבים מאיתנו מאות שקלים ואולי גם אלפי שקלים בשנה. אז לפני שאני שולחת אתכם לקרוא את המידע שריכזתי עבורכם, עיצרו ל"רגע חושבים": אולי תקבלו החלטה להגדיל את החיסכון? אחרת כנראה מה שיקרה, שהכסף שיתפנה יצא על צריכה... מוזמנים להשתתף בסקר בסוף המייל ולספר לנו מה החלטתם.
אז מה היה לנו?
הוזלה דרמטית בביטוח חובה: בעלי רכב יקבלו בחזרה כ-1.5 מיליארד שקל.
המבוטחים יקבלו חזרה כספים שהצטברו בקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים. השבת הכספים תיעשה באמצעות הוזלת תעריפי ביטוח החובה לרכב בשלוש השנים הקרובות. בשנה הקרובה שיעור ההוזלה יהיה כ-17%, כלומר כ-250 שקל בממוצע, בשנה השנייה כ-13% (כ-200 שקל בממוצע) ובשנה השלישית כ-5%, כלומר כ-50 שקל בממוצע. ההוזלה החדשה תחול גם על בעלי אופנועים.
קצבאות הילדים יגדלו רטרואקטיבית: כמה תקבלו בינואר מהמדינה?
ועדת הכספים אישרה את הסעיף להגדלת קצבאות הילדים החל מ-2016 ואת הסעיף להעברת סכום חודשי לחיסכון עד גילאי 18-21. הקצבאות יגדלו באופן הבא; בעד הילד הראשון והחמישי ואילך, תוגדל הקצבה מ-140 שקל ל-150 שקל, ובעד הילד השני, השלישי והרביעי - הקצבה תגדל מ-140 שקל ל-188 שקל. בחודש ינואר 2016 יוגדלו קצבאות הילדים רטרואקטיבית ממאי 2015. המשמעות היא שבחודש ינואר 2016 ישולמו קצבאות מוגדלות וחד פעמיות, בסכום של 230 שקל בחודש לילד הראשון ולילד החמישי. קצבת הילדים החד-פעמית עבור הילדים השני, השלישי והרביעי תגיע בינואר ל-572 שקל.
הכסף בתכנית החיסכון יירשם אישית על שמו של כל ילד וינוהל בחשבון מיוחד אליו יוכלו ההורים להוסיף כסף, עד גובה השווה להפקדות של המדינה (מטצ'ינג), קרי עוד 50 שקלים לכל היותר ובסה"כ 100 ₪ בחודש.
דו"ח מבקר המדינה: רשות המסים שמרה לעצמה עודפי גבייה לא מוצדקים מהציבור במיליארדי שקלים.
אתם שכירים שעבדתם רק חלק מהשנה? הרשות גבתה 563 מיליון שקל עודפים משכירים שעבדו רק חלק מהשנה -ב-2012 ולא טרחה לעדכנם. אתם שכירים שעבדו במספר מקומות ולא עשיתם תיאום מס? שילמתם 74 מיליון שקל יותר ממה שהייתם צריכים, כ-2,150 שקל בממוצע לשכיר. פרטי חשבון הבנק שלכם מעודכנים ברשות המיסים? נכון לאוקטובר 2014 היו כ-55 אלף איש שפרטי חשבון הבנק שלהם לא היו מעודכנים בתיקיהם. ל-44 אלף מהם הייתה יתרת זכות מעוכבת מעל 60 יום; סך יתרות הזכות של אותם 44 אלף עמד על כ-136 מיליון שקל.